De financieringsbronnen die wij voor jou combineren

Naast onze eigen, unieke pool van investerende ondernemers - de HBPF Pool-  werken wij met alle vormen van alternatieve financiering. We kennen ze, kennen hun mogelijkheden en beperkingen. We maken zo een ideale mix van financieringsbronnen die we "poolen" oftewel stapelen om je financiering rond te krijgen. Pooled funds dus. Het wordt een unieke, voor jouw situatie samengestelde pool waarmee je de bedrijfsfinanciering rond krijgt. Voor starters (startups), (door-)starters en alle MKB-bedrijven die hun financiering op deze moderne manier willen verwezenlijken.

 • ONZE EIGEN HBPF POOL

  ONZE EIGEN HBPF POOL

  Onze eigen pool van ondernemers die bereid zijn te investeren in nieuwe initiatieven. Niet alleen kapitaalverschaffers maar zeker ook sparringpartner. We kennen ze allen persoonlijk en hebben ze snel met jou "aan tafel". Uiteraard pas na onze screening.

 • KREDIETUNIES

  KREDIETUNIES

  Kredietunies zijn coöperaties van MKB-ondernemers die vanuit uit een gemeenschappelijke kas andere MKB-ers financieren en deze ook kunnen begeleiden. Voor zowel startende als meer ervaren ondernemers.

 • FINTECH BEDRIJVEN

  FINTECH BEDRIJVEN

  Sterk geautomatiseerde, online platformen die zeer vlot bedrijfskredieten kunnen leveren via kredietrisico-analyses a la minuut aan de hand van door aanvrager geuploade financiële gegevens (mutatie-bestanden) en recente belastingaangiften.

 • CROWDFUNDING

  CROWDFUNDING

  Gemiddeld 100.000 Euro per campagne. Nu zo'n 100(!) platforms actief in NL. We doen zaken met alle. De crowd werkt via "gun-factor", maar ziet crowdfunding nu ook als lucratieve, alternatieve beleggings- of spaarvorm. Wij combineren crowdfunding met andere bronnen.

 • MATCHING PLATFORMS

  MATCHING PLATFORMS

  Het broertje (of zusje) van Crowdfunding. De crowd bestaat hier alleen niet uit het brede publiek, maar uit groepen particuliere investeerders die door deze platforms worden geattendeerd op nieuwe initiatieven (ge-uploade businessplannen op beveiligde pagina's).

 • VENTURE CAPITAL

  VENTURE CAPITAL

  Durfkapitaal. Venture Capital organisaties kopen een aandeel, participeren in je onderneming. Elke VC kent unieke filtercriteria, toelatingseisen tot hun bedrijven-portefeuille. Wij bemiddelen een groot aantal van de ca. 75 grotere VC's (80% van markt durfkapitaal).

 • BUSINESS ANGELS

  BUSINESS ANGELS

  Meestal (ex-)ondernemers die hun bedrijf verkocht hebben en het geld willen herinvesteren in bijv. jonge/ startende bedrijven in de branche waar zij zelf groot zijn geworden. Vent weegt voor hen minstens zo zwaar als tent. Typisch ook profiel van onze eigen HBPF Pool.

 • MICRO FINANCIERING

  MICRO FINANCIERING

  Grootste marktspeler in bedrijfskredieten tot 2,5 ton is Qredits. Leningen met een hoger risicoprofiel, maar geen participaties. Geen onderpand nodig, wel hoofdelijke aansprakelijkheid van de partner(s).

 • BANKEN

  BANKEN

  Als je weinig of geen onderpand of nauwelijks eigen inbreng hebt en nog niet structureel omzet, zijn banken niet de ideale kredietverschaffers. Toch kunnen zij medespeler zijn in het rond krijgen van je financiering. Komen niet vaak als eerste over de brug.

 • LEASE, FACTORING

  LEASE, FACTORING

  Leasing, factoring, het zijn allemaal instrumenten die helpen je financiële positie te verstevigen. Hoe sneller je een positieve cashflow bereikt, des te aantrekkelijker voor derden om in te investeren. Maar je hebt beslist ook andere -gecombineerde- bronnen nodig.

 • REGIONALE FONDSEN

  REGIONALE FONDSEN

  Er zijn zo'n 80 regionale fondsen verspreid over de provincies. Hun doelen, doelgroepen en voorwaarden lopen sterk uiteen. Mixen van durfkapitaal, leningen, subsidies. Maar ook stimuleringsmaatregelen ten aanzien van energie en groene productie.

 • INCUBATORS, ACCELERATORS

  INCUBATORS, ACCELERATORS

  Incubators en Accelerators zijn organisaties die starters werven met een totaalprogramma; financiering, ondersteuning, faciliteiten tegen een aandeel en vergaande contractuele verplichtingen. Wijzelf bieden starters een soepeler programma aan.

Afhaken doodzonde

Afhaken doodzonde

Geplaatst op: 2019-07-26

Afhaken na je eerste financieringsafwijzing is doodzonde Veel terughoudendheid van financiers, met name banken, heeft te maken met de kwaliteit van de financieringsaanvraag en niet zozeer met de business, ...

Lees meer Archief
Bancair lenen nog steeds lastig voor Starter of MKB; 6 tips

Bancair lenen nog steeds lastig voor Starter of MKB; 6 tips

Geplaatst op: 2017-09-30

Het CBS toonde het laatst weer aan: ondernemers in het Nederlandse MKB ondervinden problemen bij het afsluiten van bancaire leningen, in tegenstelling tot andere Europese landen. Bijna 25% van de aanvrag...

Lees meer Archief
 • Veel van de financiers kennen we al lang als klant. Zitten snel met ze rond de tafel. Echt uniek

  John Heesakkers
 • Financieren is stapelen. Bouwstenen handig combineren. Lego voor gevorderden!

  Menno Bosch
 • Financiering vinden is ons vak. Maar dan begint het pas; onder welke voorwaarden gaan de partijen samen optrekken?

  Wouter Egelman
 • Ondernemers zien al snel door de bomen het -financiële- bos niet meer en klampen zich dan vast aan één enkele financier

  Kim Kok
John Heesakkers Menno Bosch Wouter Egelman Kim Kok

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.